VALAISTUSVINKITTämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.

Valaistustaan voi myös suunnitella itse ja päätyä hyvään lopputulokseen, kunhan perehtyy valaistuksen ominaisuuksiin ja teknisiin vaatimuksiin. Aluksi kannattaisi miettiä, minkälaisen valaistuksen haluaa sisälle ja ulos. Ja mitä toimintoja tilassa tehdään. Vasta valaistuksen määrittelyn jälkeen alkaa valaisimien valinta.

Valaisinvalikoimamme sisälle ja ulos pyrkii kattamaan kaikki kodin valaistustarpeet. Valaisinvalikoimaamme tutkimalla saa käsityksen siitä, millaisia valaisimia voi kodin valaistuksessa käyttää niin, että lopputulos on toivottu ja tyydyttää myös pitkälle tulevaisuuteen. Myös kodin tyyliin kannattaa kiinnittää huomiota yksilöllisen, tarkoituksenmukaisen ja sisustustyyliin sopivan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Valaistussuunnitteluapua saa myös myymälästämme.
Ammattitaitoiset myyjämme auttavat ongelmatilanteissa.

Paljon hyödyllistä tietoa valaistuksesta löytyy sivustosta: www.kodinvalaistus.fi

Mahdollista on saada myös kokonaisvaltainen valaistussuunnitelma Winled-toimittajalta. Winled-valaistussuunnitelma on sitä, mitä valaistussuunnittelun kuuluu edustaa: Täydellisyyteen pyrkivää lopputulosta! Käytössä olevat Winled-valaisimet ovat mitattuja, testattuja ja sertifioituja LED-valaisimia, 3-D mallinnusta hyödyntäen. Winled asettaa standardin sille, millainen hyvän valaistuksen kuuluu olla. youtu.be/ufqvF2aTQ64

Kysy lisää myymälästämme.

Valaisimen valinta asennusolosuhteiden mukaan

Valaisimia valmistetaan erilaisia olosuhteita varten. Sähkölaitteiden vedenkestoisuutta arvioidaan kansainvälisellä kotelointiluokituksella, IP-koodilla (IP = International Protection). IP-luokitus ottaa huomioon paitsi vesisuojauksen myös suojauksen vieraiden esineiden ja pölyn sisäänpääsyltä. Laitteesta voi löytyä esimerkiksi koodi IP21. Koodin ensimmäinen numero kertoo, miten laite on suojattu vieraiden esineiden ja pölyn sisäänpääsyltä. Koodin toinen numero kertoo, miten laite on suojattu vedeltä. Ensimmäisellä numerolla ei useinkaan ole tavallisen sähkönkäyttäjän kannalta merkitystä, mutta esimerkiksi teollisuudessa

KOTELOINTILUOKKA

Ensimmäinen numero Toinen numero
0  Suojaamaton 0  Suojaamaton
1  Kun esineen halkaisija on yli 50 mm 1  Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
2  Kun esineen halkaisija on yli 12,5 mm 2  Tippuvalta vedeltä (+/- 15 astetta)
3  Kun esineen halkaisija on yli 2,5 mm 3  Satavalta vedeltä (+/- 60 astetta)
4  Kun esineen halkaisija on yli 1,0 mm 4  Roiskuvalta vedeltä
5  Pölysuojattu 5  Vesisuihkulta (joka suunnasta)
6  Pölytiivis 6  Voimakkaalta vesisuihkulta
  7  Lyhytaikaisesti upotettuna
  8  Jatkuvasti upotettuna

KOTELOINTILUOKKIEN VÄHIMMÄISSUOSITUKSIA

 

Vaatimukset ovat usein mutkikkaita, eikä taulukko esitä niitä tyhjentävästi. Tilojen luokittelu on myös tapauskohtaista. Tilaluokituksia koskevissa asioissa kannattaakin siksi kääntyä ammattitaitoisen sähköurakoitsijan tai -suunnittelijan puoleen. Seuraavalta sivulta löytyy piirrokset eri alueista kylpytiloissa ja ulkovalaisimien asennuksessa.

IP20 Asuintilat yleensä ja muut kuivat tilat. Kesämökit, vaikka ne lämmitettäisiin vain käytön ajaksi. Lämmitettävien rakennusten umpinaiset ullakkotilat.
IP21 Valaisin keittiön tms. vesipisteen lähellä (tippa- tai roiskevaara). WC-tila tms. - ei kokovartalosuihkua.
Kylpy- ja suihkutilat, yli 0,6 m suihkualtaan tai ammeen ulkoreunasta, (altaattomalla suihkulla yli 1,2 m suihkun suuttimesta).
IP24 Saunat (yli 1 m lattiasta lisäksi lämmönkestävyys 125 °C).
IP44 Maatalousrakennukset. Eristämättömät ja lämmittämättömät erilliset varastokopit. Lämmittämättömän rakennuksen ullakkotilat. Autovajat tai -tallit, jos niissä on lattiakaivo ja vesijohto.

IP44

Ei koske pistorasioita. Kylpy- ja suihkutilat, suihkualtaan tai ammeen kohdalla tai alle 0,6 m suihkualtaan tai ammeen ulkoreunasta. Kylpy- ja suihkutilat, altaattomalla suihkulla alle 1,2 m suihkun suuttimesta.
IPX1 Kosteat tilat yleensä (vesipisaroita vain poikkeuksellisesti). Ulkotilat, laite suojattu sateelta.
IPX3 Ulkotilat, ei sadesuojausta mutta laite vähintään 0,5 m maasta. Märät tilat yleensä (pisaroita muodostuu tai laite alttiina vedelle).
IPX4 Ulkotilat, ei sadesuojausta ja laite alle 0,5 m maasta.
IPX5 Kohta, jota siivotaan vesisuihkulla.

 

 

 

ALUE 1:

Ei pistorasioita 
x) pistorasia vanhan saneerauksissa 
Kotelointiluokka roiskevedenpitävä (esim. IP34)

ALUE 2:

Ei pistorasioita
Kotelointiluokka roiskevedenpitävä (esim. IP34)

ALUEIDEN ULKOPUOLELLA:

Kotelointiluokka vähintään tippuvedenpitävä (IP21), jos kylpyhuone on löylyhuoneen yhteydessä.